صادرات نفت ایران در ماه آوریل به پایینترین سطح خود در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است.
پس از خروج آمریکا از توافق برجام که در سال 2015 حاصل شده بود، این کشور مجددا تحریمهایی علیه ایران وضع کرد که سبب کاهش شدید صادرات نفت ایران، منبع اصلی درآمد کشور شده است.
بررسی آمار کشتیرانی نشان میدهد که صادرات نفت ایران در ماه آوریل به زیر یک میلیون بشکه نفت در روز رسیده است. این عدد برای ماه مارس نیز کمتر از 1.1 میلیون بشکه نفت در روز بوده است.
توافق کشورهای عضو اوپک و متحدان انها همچون روسیه، سبب حذف مقدار قابل توجهی از نفت جهان شده است. تحریمهای ایران و مسائلی که در ونزوئلا وجود دارد نیز به این کاهش تولید اضافه شده و قیمت نفت را در سال جاری 30 درصد افزایش داده و به 71 دلار بر هر بشکه رسانده است.
ادامه روند فروپاشی در ونزوئلا و تحریمهای ایران از جمله سوالات مهم بدون جوابی است که حول عرضه نفت جهانی وجود دارد.
کاهش عرضه نفت منجر به رشد قیمت میشود که مطلوب ایالات متحده نیست. از این رو این کشور اقدام به صدور مجوزهایی کرد که طبق آن برخی کشورها بتوانند به خرید هرچند محدود از ایران ادامه دهند. این کشورها چین، هند، یونان، ایتالیا، تایوان، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی هستند. معافیتهای صادرشده برای این کشورها در ماه مه به پایان خواهد رسید و انتظار میرود که دور جدید از معافیتها ولی با محدودیت بیشتر بر سطح خرید صادر شوند.
انتظار میرود که دور جدیدی از معافیتها برای چین، هند و به احتمال زیاد ترکیه صادر شود تا بتوانند با کاهش بیشتر خرید از ایران همچنان به واردات از این کشور ادامه دهند.
مطالب بیشتر