رشدی ۱۸ درصدی حجم معاملات محصولات پتروشیمی در سال ۹۷
معاملات هفتگی محصولات پلیمری در بورس کالا از ابتدای سال 97 جذابیت داشت و پس از اعلام دلار 4200 تومانی در اردیبهشت این جذابیت افزایش یافت و حجم تقاضا تقویت شد. این روند تا پایان تابستان ادامه یافت و با نرخ پایه دلار نیمایی بازار با تغییر فاز مواجه شد.
نخستین سیگنال بازار ناشی از کاهش معاملات بود که به عنوان عقبنشینی تولید در پاییز تعبیر شد. چنین شرایطی در حالی به وجود آمد که هم بازار و هم تولیدکنندگان قیمتهای بالای محصولات نهایی و مواد اولیه را نپذیرفته بودند. با کاهش دلار نیمایی، به مرور شرایط رو به مساعد شدن رفت و بازار قیمتهای جدید را پذیرفت.
در نتیجه این موارد حجم معاملات در بورس کالا افزایش یافت، و هم توانست بازار داخلی را در حد مناسبی تامین کند و هم در بازارهای همسایه همچون عراق با رقبای قدرتمندی همچون ترکیه و اردن به رقابت پرداخته و موفقیتهایی قابل توجهی را بدست آورد.
در اوایل اسفند 97، حجم معاملات هفتگی در تاریخ بورس کالا برای دو هفته پیاپی توانست به رکورد قابل توجهی برسد و بیش از 90 هزار تن معامله هفتگی را در خود ثبت کند.
بررسی روند بازار حاکی از آن است که باید درباره حجم معاملات در هفته جاری نیز خوشبین بود.
هرچند تحریمهای آمریکا علیه ایران سبب رشد قیمت دلار و افزایش جذابیت صادرات شده است، ولی همزمانی این موضوع با سختگیریهای دولت مبنی بر بازگشت ارز حاصل از صادرات باعث شده است که این جذابیت تا حد زیادی خنثی شود.
علاوه بر تولیدات پیشین، چند واحد پتروشیمی جدید نیز وارد فاز تولید شدهاند که باعث رونق چشمانداز تولید ایران میشوند.
بررسیها نشان میدهد که واحدهای تولیدی بیشتری به سمت تولید محصولات متنوعی از پلیمرها در حال حرکت هستند. این امر سبب میشود تا نسبت به عرضه گسترده مواد اولیه پلیمری در بورس کالا و کاهش رقابت برای خرید امیدوار شد.
مطالب بیشتر